Ντάουνινγκ Στριτ: Στις 15 Γενάρη η ψηφοφορία για το Brexit

Εκπρόσωπος της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν στο βρετανικό κοινοβούλιο για την συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελών για το Brexit, στις 15 Ιανουαρίου.

Οι συζητήσεις για το κείμενο αυτό πρόκειται να επαναληφθούν αργότερα σήμερα. Όμως η υιοθέτηση της συμφωνίας παραμένει πολύ αβέβαιη, εφόσον επικρίνεται τόσο από τους υποστηρικτές του Brexit όσο και από τους φιλοευρωπαίους.

Η ανακοίνωση έγινε νωρίτερα έπειτα από συνεδρίαση των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Μέι τους είπε πως δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική η καθυστέρηση του Brexit διά της παρατάσεως του Άρθρου 50 και πως η ιδέα αυτή μπορεί να έχει συζητηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά όχι και από Βρετανούς αξιωματούχους.

«Η συζήτηση θα αρχίσει αύριο … Η πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσει τη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη, που είναι 15 Ιανουαρίου, όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους σε δηλώσεις του νωρίτερα.

Loading