Νιγηρία: Οι ΓΧΣ αναστέλλουν τις ιατρικές δραστηριότητες στο Ρανν

Έπειτα από μια βίαιη επίθεση που έγινε στο Ρανν στην πολιτεία Μπόρνο κατά την (1/3) οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανέστειλα τις ιατρικές τους δραστηριότητες στην πόλη, απομακρύνοντας 22 μέλη του ντόπιου και του διεθνούς προσωπικού.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστός, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών που προέκυψαν από την επίθεση, ωστόσο το ιατρικό προσωπικό της οργάνωσης περιέθαλψε εννιά τραυματίες ασθενείς πριν αποχωρήσουν.

“Ήταν εξαιρετικά δύσκολη απόφαση”

Οι 40.000 άνθρωποι που ζουν στο Ρανν βασίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στις υπηρεσίες των ΓΧΣ όσον αφορά τον τομέα της υγείας. «Το να αφήσουμε τους ασθενείς μας συμπεριλαμβανομένων 60 παιδιών που παίρνουν μέρος στο επισιτιστικό πρόγραμμα μας, χωρίς ιατρική βοήθεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη απόφαση» λέει η Κέρι Ανν Κέλλυ, συντονίστρια επείγουσας παρέμβασης στη Νιγηρία.

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το πώς εξελίσσεται η κατάσταση και θα επιστρέψουμε μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η επίθεση αυτή μας θυμίζει ότι οι κάτοικοι του Μπόρνο πληρώνουν το τίμημα αυτής της ανελέητης σύρραξη. Είναι παγιδευμένοι σε έναν θανάσιμο κύκλο βίας και βασίζοντας σε μεγάλο βαθμό στην εξωτερική βοήθεια για να επιβιώσουν» κατέληξε η Κέρι Ανν Κέλλυ.

Loading