Νιγηρία: Αγνοούνται 105 μαθήτριες απο σχολείο θηλέων

Μετά από επίθεση της Μπόκο Χάραμ σε σχολείο θηλέων, 105 μαθήτριες εξακολουθούν να αγνοούνται στο Ντάπσι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως επιβεβαίωσε η καταμέτρηση που έκαναν οι γονείς των παιδιών, από τους οποίους ο πρόεδρος Μπουχάρι, ζήτησε συγνώμη.

Εκατοντάδες κορίτσια του οικοτροφείου του Ντάπσι, στην πολιτεία Γιόμπε, τράπηκαν σε φυγή κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εναντίον του σχολείου τους τη Δευτέρα το βράδυ. Φερόμενα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης έφτασαν τη νύχτα με οχήματα και στόχο να απαγάγουν τα παιδιά σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ωστόσο, τέσσερις μέρες μετά, οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων κοριτσιών.

Οργάνωση ίδρυσαν οι γονείς

«Αφού εξαπατηθήκαμε από τις αρχές που αρχικά αρνήθηκαν την απαγωγή, κατόπιν μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οι κόρες μας βρέθηκαν. Εμείς αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την απελευθέρωσή τους» τόνισε ο Μπασίρ Μάνζο, πρόεδρος της οργάνωσης που ίδρυσαν σχεδόν αμέσως οι γονείς των αγνοούμενων κοριτσιών.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών» είπε ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχαρί σε ένα δελτίο Τύπου και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια εθνική τραγωδία. Ζητάμε συγνώμη που αυτό συνέβη και συμμεριζόμαστε τον πόνο σας».

Loading