Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών (vd)

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του την Πέμπτη (22/2) από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε μία πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, αφότου είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια της νύχτας, στις συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε στρατιώτες στη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην Ιεριχώ.

«Ένας Παλαιστίνιος, οπλισμένος με σιδερένιο λοστό, έτρεξε προς την κατεύθυνση των στρατιωτών, που πυροβόλησαν για να εξουδετερώσουν την άμεση απειλή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το προφίλ του Παλαιστίνιου

Σύμφωνα με το σύλλογο των Παλαιστινίων φυλακισμένων, ο νεκρός Παλαιστίνιος ήταν ο Γιάσιν αλ-Σαράντιχ, 33 ετών, κάτοικος της Ιεριχούς.

Μάλιστα, video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον Σαράντιχ να τρέχει προς τους στρατιώτες κρατώντας στο χέρι ένα βαρύ αντικείμενο, προτού πυροβοληθεί και συλληφθεί. Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με τον στρατό.

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους αναζωπυρώθηκαν μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, στις 6 Δεκεμβρίου.

Από τότε, 27 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια. Η πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading