Νεκρός άστεγος μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο

Ο θάνατος ενός άστεγου Πορτογάλου στο Λονδίνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κοντά στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, προκάλεσε συγκίνηση στη βρετανική κοινωνία και οδήγησε πολλούς από τους πολιτικούς αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση για καλύτερη διαχείριση του προβλήματος των ανθρώπων που δεν έχουν που να μείνουν.

Ο 35χρονος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα νεκρός από τους περαστικούς σε ένα διάδρομο του μετρό στο Ουεστμίντερ, ένα σημείο όπου καθημερινά περνάνε πολλοί βουλευτές προκειμένου να μεταβούν στο κοινοβούλιο.

Η φιλανθρωπική οργάνωση The Connection, η οποία είχε προσφέρει καταφύγιο στον άτυχο άνδρα πολλές φορές, διατύπωσε τη «βαθιά της λύπη» με ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι ο 35χρονος είχε εργαστεί στο παρελθόν σε ξενοδοχειακό τομέα αλλά και ως μοντέλο. Μάλιστα μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε περάσει από συνέντευξη για τη θέση σερβιτόρου, όπως δήλωσε η οργάνωση χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του.

Τι δήλωσε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης

Η Παμ Όρτσαρντ, η διευθύντρια της οργάνωσης, απηύθυνε έκκληση να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των άστεγων. Κατήγγειλε επίσης, ότι τέτοιοι τραγικοί θάνατοι δεν λαμβάνονται υπόψη παρά μόνο ως στατιστικά στοιχεία. Αυτός ο άνδρας είχε προσόντα, ταλέντα, ικανότητες, αλλά επίσης και προβλήματα για αυτό και τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή για εκείνον, ισχυρίστηκε.

Στην περιοχή που βρέθηκε το άψυχο κορμί του νεαρού Πορτογάλου, πολλοί πολίτες άφησαν από ένα μπουκέτο με λουλούδια. Μεταξύ αυτών και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ έγραψε σε ένα σημείωμα που άφησε στο σημείο πως κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να συμβαίνει ποτέ και πως η χώρα πρέπει να σταματήσει να προσπερνά το πρόβλημα χωρίς να αντιδράει και παράλληλα με ανάρτησή του στο Twitter, ζήτησε από όλους τους βουλευτές να αναλάβουν αυτήν την ηθική πρόκληση και να προσφέρουν στέγη σε όλους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τη λύπη του για ένα θάνατο υπό απάνθρωπες συνθήκες όπως τόνισε σε δελτίο Τύπου της πορτογαλικής προεδρίας. Επιπλέον, επισήμανε την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες και απηύθυνε έκκληση για να καταβληθούν προσπάθειες από όλους προκειμένου οι άστεγοι να ενταχθούν στην κοινωνία.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, ο αριθμός των άστεγων αυξήθηκε κατά 15% στη Βρετανία το 2017, φθάνοντας τους 4.751 ανθρώπους.

Loading