Νέα Γουινέα: Σεισμός 7,5 Ρίχτερ με 30 νεκρούς

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους έπειτα από ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το κεντρικό τμήμα της Παπούας – Νέας Γουινέας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των τοπικών ΜΜΕ που δόθηκε σήμερα (27/2) στη δημοσιότητα.

Μέχρι και αυτή την ώρα, τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να επιχειρούν σε διάφορα σημεία της χώρας και κυρίως στις ορεινές ζώνες που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν κοπεί, ενώ η εφημερίδα PNG Post Courier αναφέρει ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Μέντι, ενώ άλλοι 18 στα περίχωρα της.

Η ιστοσελίδα «Νέα Γουινέα Σήμερα» αναφέρει εκτός των άλλων επικαλούμενη έναν καθολικό ιερέα, ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Περίπου 300 οι τραυματίες

Σ’ ότι αφορά τους τραυματίες αυτοί υπολογίζονται περίπου στους 300 αν και κανένας από τους υπολογισμούς μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη κρατική πηγή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε περίπου 90χλμ νότια της Ποργκέρα, στην ορεινή επαρχία Ένγκα και είχε εστιακό βάθος 35χλμ.

Loading