Νέα απαγωγή από τη ΜΙΤ στην Γκαμπόν

Μέχρι την Αφρική και την Γκαμπόν έφτασαν άνδρες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ για να συλλάβουν-απαγάγουν τρία ηγετικά στελέχη της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu οι Οσμάν Εζπινάρ, Ιμπραήμ Ακμπάς και Αντνάν Ντεμινοράλ συνελήφθησαν από πράκτορες της MIT που τους μετέφεραν με ειδική πτήση από την πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Λιμπρεβίλ πίσω στην Τουρκία.

Στην κατοχή τους λέγεται ότι βρέθηκαν έγγραφα της δομής της οργάνωσης του Γκιουλέν, 20.800 δολάρια ΗΠΑ, 12 εκατομμύρια φράγκα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και διευθυντές

Ο Εζπινάρ κατεζητείτο με ένταλμα τουρκικών δικαστηρίων ως «μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» ενώ ήταν διευθυντής του «Διεθνούς Τουρκικού Σχολείου της Γκαμπόν» στη Λιμπρεβίλ. Ο Ντεμιρονάλ ήταν διευθυντής άλλου σχολείου της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Γκαμπόν, ενώ ο Ακμπάς κατεζητείτο και αυτός ως «μέλος ένοπλου τρομοκρατικού δικτύου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί στις 23 Μαρτίου από δυνάμεις ασφαλείας της Γκαμπόν και κατόπιν έγινε η παράδοση στη ΜΙΤ.

Η νέα σύλληψη ανθρώπων του Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ως αυτόν που προκάλεσε την απόπειρα ανατροπής του τον Ιούλιο του 2016, έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά από την απαγωγή έξι Τούρκων στο Κόσοβο.

Loading