Μυστικές υπηρεσίες Ιταλίας: Υπαρκτός ο κίνδυνος τζιχαντιστικής απειλής

Την προσοχή στους θεσμούς της Ιταλίας, επιστούν με την ετήσια έκθεσή τους, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες. Μέσα σε αυτήν την έκθεση,  η συγκεκριμένη υπηρεσία της γείτονος, κάνει λόγο για «τζιχαντιστική απειλή» η οποία είναι παρούσα και ενδέχεται να πλήξει την χώρα. Ακόμα όμως, σπεύδει να υπερτονίσει τον κίνδυνο που ελλοχεύει η στροφή πολλών πολιτών προς τους ακροδεξιούς κύκλους.

Στην έκθεση αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίον ο τζιχαντιστικός εξτρεμιστικός κίνδυνος, διασπείρεται. Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχές, η συγκεκριμένη προπαγάνδα καταφέρνει να «προσηλυτίσει» ανθρώπους τόσο εντός των φυλακών, όσο και μέσα σε απομονωμένες- κλειστές οικογένειες.

«Υπάρχουν εμβληματικές περιπτώσεις της τζιχαντιστικής προπαγάνδας, η οποία είναι σε θέση να προκαλέσει βίαιες συμπεριφορές σε ανθρώπους που φαινομενικά μοιάζουν να έχουν ενταχθεί στην κοινωνία, αλλά που στην πραγματικότητα είναι θύματα ψυχικής αστάθειας ή έχουν προβληματική προσωπική και θρησκευτική ταυτότητα».

Ακόμα όμως επίσης σημαντικός κίνδυνος αποτελεί σύμφωνα με την έκθεση και η στροφή η οποία παρατειρείται των πολιτών προς την άκρα δέξια, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να παρασύρονται από τις ακραίες φωνές, προκαλώντας έτσι κίνδυνο στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εντός των ιταλικών συνόρων. Το γεγονός αυτό όπως επισημαίνεται, ενδέχεται να επηρεάσει και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Loading