Μια ιστορική χειραψία στην τελετή έναρξης των αγώνων

Χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας και συνέβη λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας.

Τι συνέβη; Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Γιαε-Ιν και η σύζυγός του, προσερχόμενοι στο μπουθ των VIP για να παρακολουθήσουν τελετή, συνάντησαν στον δρόμο τους την νεότερη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ – Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο – Γιονγκ που έφτασε στην χώρα νωρίτερα μέσα στην ημέρα, σε μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη Νότια Κορέα ενός μέλους της οικογένειας Κιμ.

Συζήτησαν για λίγο

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο πεντάγωνο στάδιο της Πιονγκτσανγκ για την τελετή έναρξης, συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Κορέας, το 90χρονο Κιμ Γιονγκ Ναμ. Σύμφωνα με τους Βόρειους, η εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να μετριάσει τις εντάσεις με τη Σεούλ και να ενισχύσει την ενότητα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, περίπου ένα χρόνο μετά την κλιμάκωση των εντάσεων και του φόβου για πόλεμο μεταξύ Πιονγιανγκ και Ουάσιγκτον.

Καθώς οι δύο προσωπικότητες έδωσαν τα χέρια, μίλησαν για λίγο χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι έχουν πει. Ωστόσο όλοι τους χαμογελούσαν.

ΗΠΑ: Δεν υποστήριξαν την κοινή εμφάνιση της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του, έφτασαν μετά τις χειραψίες. Ο Πενς δεν υποστήριξε την είσοδο μιας ενοποιημένος κορεατικής ομάδας, όπως αυτή μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Κατά την διάρκεια της παρέλασης των εθνών στάθηκαν προσοχή μόνο για την ομάδα των ΗΠΑ.

Πηγή: Associated Press

Πηγή φωτό: Associated Press

Loading