Με SMS θα ειδοποιούνται οι πολίτες της ΕΕ για τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε ένα καινοτόμο σύστημα ειδοποίησης των πολιτών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περιπτώσεις τόσο φυσικών καταστροφών όσο και τρομοκρατικών ενεργειών, συμφώνησαν από κοινού οι 28 χώρες με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ειδοποιήσεις, αναμένεται να φτάνουν στους Ευρωπαίους πολίτες, μέσω SMS, στα κινητά τους τηλέφωνα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή σχετικά με την υιοθέτηση του μέτρου επισημαίνεται ότι «προκειμένου να αυξήσουμε την προστασία των πολιτών της Ένωσης προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα μετάδοσης δημόσιων προειδοποιήσεων των πολιτών στα κινητά τους τηλέφωνα».

«Θα επιτρέψει στους πολίτες και στους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για επικείμενες ή τρέχουσες απειλές στην περιοχή όπου βρίσκονται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ιδέα για την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου, προήλθε από τους ίδιους τους ευρωβουλευτές και έμπνευση αποτέλεσε ο αριθμός 112, ο γενικός αριθμός έκτακτης ανάγκης που μπορεί να καλέσει κάποιος από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ για να καλέσει ασθενοφόρο, την πυροσβεστική ή την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο για φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικές επιθέσεις τίθεται ήδη σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου του 2012 στην Ολλανδία.

Loading