Με 600 προσκεκλημένους ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Με 600 προσκεκλημένους θα πραγματοποιηθεί ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου στο εκκλησάκι Σεν Τζορτζ στα ανάκτορα του Ουίνσδορ.

Μέχρι στιγμής πάντως το παλάτι και η βασιλική οικογένεια κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ονόματα των υψηλών καλεσμένων.

«Οι προσκλήσεις για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχουν σταλεί εξ ονόματος του… πρίγκιπα της Ουαλίας», του πατέρα του Χάρι και διαδόχου του βρετανικού θρόνου, διευκρίνισε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Οι 600 προσκεκλημένοι έχουν επίσης κληθεί να παραστούν στη δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ στα ανάκτορα του Ουίνδσορ. Επίσης, θα οργανωθεί και μια άλλη δεξίωση, παρουσία λιγότερων τυχερών, το βράδυ από τον πρίγκιπα Κάρολο στην έπαυλη Φρόγκμορ Χάους, σε απόσταση περίπου 1 χλμ από τα ανάκτορα του Ουίνδσορ. Εκεί, θα δώσουν το παρόν 200 καλεσμένοι, όπως ανέφερε το γραφείο τύπου του πρίγκιπα Χάρι.

Οι προσκλήσεις, που εστάλησαν αυτήν την εβδομάδα, τυπώθηκαν από τον οίκο Barnard & Westwood, με τον οποίο συνεργάζεται η βασίλισσα Ελισάβετ από το 1985, διευκρίνισε το παλάτι. Το κείμενο είναι γραμμένο με μαύρα γράμματα κι έχει τυπωθεί σε λευκό χαρτί.

Οι άνδρες πρέπει να φοράνε «στολή, πρωινό πανωφόρι ή κλασικό κοστούμι» και οι γυναίκες «φόρεμα και καπέλο», επισημαίνεται σχετικά με το dress code.

Από Ομπάμα μέχρι Μπέκαμ οι καλεσμένοι

Όσον αφορά τους καλεσμένους, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και παρατηρητές της βασιλικής οικογένειας αλλά και γραφεία στοιχημάτων επιχειρούν να γεμίσουν τα κενά. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται, ο Καναδός ηθοποιός Πάτρικ Άνταμς, ο συμπρωταγωνιστής της Μαρκλ στην τηλεοπτική σειρά Suits, ο τραγουδιστής Έλτον Τζον, που αναμένεται να τραγουδήσει στη γαμήλια δεξίωση, οι Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ, η αθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς και το «σκαθάρι» Πολ Μακάρτνεϊ.

Βρετανικές εφημερίδες πιθανολογούν ότι ο Χάρι ενδεχομένως να καλέσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, από τον οποίο πήρε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC τα Χριστούγεννα, όχι όμως τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading