Μετρό της Ρώμης, όπως λέμε μετρό της…Θεσσαλονίκης

Ιταλοί αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι εργασίες για την επέκταση του μετρό της Ρώμης, έχουν σταματήσει καθώς κατά την διάρκειά τους, ανακαλύφθηκε κατοικία στρατιωτικού διοικητή, η οποία και χρονολογείται από τον 2ο αίωνα. Μάλιστα σ’ αυτή έχουν βρεθεί μωσαϊκά, μαρμάρινα δάπεδα και τοιχογραφίες.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της ιταλικής αρχαιολογίας, Φραντσέσκο Προπρεπέτι, τόνισε χθες (2/3), ότι η συγκεκριμένη κατοικία που ανακαλύφθηκε βρίσκεται πιθανότατα κοντά σε ρωμαϊκά στρατόπεδα.

Κατοικία με 14 δωμάτια

Επίσης λέει ότι έργο του μετρό έχει μετατραπεί σε ένα «εκπληκτικό αρχαιολογικό εργοτάξιο». Το σπίτι που ανακαλύφθηκε, βρέθηκε 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και περιλαμβάνει 14 δωμάτια, ένα σιντριβάνι και κεντρική αυλή. Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα μετακινηθούν αλλού, έτσι ώστε τα έργα στη σήραγγα να συνεχιστούν.

Να σημειωθεί, ότι οι εργασίες για την κατασκευή νέων στάσεων στη γραμμή Metro C της Ρώμης, διαρκούν εδώ και χρόνια και έχουν ξεφύγει πολύ από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Συνεχόμενες διακοπές έχουν καταγραφεί λόγω των ανακαλύψεων αρχαίων ευρημάτων γεγονός που προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις. Κάτι σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Loading