Μαϊμού άρπαξε μωρό από σπίτι και βρέθηκε νεκρό σε πηγάδι την επομένη

Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία στην Ινδία καθώς προσπαθεί να εντοπίσει μία μαϊμού, η οποία φέρεται να άρπαξε ένα μωρό μέσα από σπίτι, το οποίο βρέθηκε νεκρό σε ένα πηγάδι την επόμενη μέρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην ανατολική ινδική πολιτεία Ορίσα και η σορός του παιδιού βρέθηκε μία ημέρα αργότερα. Η μητέρα του μωρού ήταν παρούσα στο περιστατικό, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τον γιο της.

Το πτώμα εντόπισε ένας συγγενής μέσα σε ένα πηγάδι πίσω από το σπίτι της οικογένειας την Κυριακή, μια ημέρα αφότου η μαϊμού είχε καταφέρει να μπει στην κατοικία του παιδιού.

Τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μία «πολύ σπάνια περίπτωση», παρόλο που οι μαϊμούδες προξενούν συχνά ζημιές σε ιδιοκτησίες στην περιοχή.

Τι δήλωσε ο τοπικός αξιωματικός

«Ελπίζουμε ότι θα πιάσουμε τη μαϊμού μέσα σε μια εβδομάδα», δήλωσε ο τοπικός αξιωματικός PC Pradhan στο BBC προσθέτοντας ότι αν και είναι αρκετά συχνό μαϊμούδες να επιτίθενται σε ανθρώπους ή να μπαίνουν σε σπίτια αναζητώντας φαγητό, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που μια μαϊμού αρπάζει ένα μωρό.

Η αστυνομία συνεργάζεται με μια τοπική φυλή, η οποία ειδικεύεται στο να πιάνει μαϊμούδες, ενώ ένας γιατρός που εξέτασε τη σορό του μωρού ανέφερε ότι δεν υπήρχαν σοβαρά τραύματα καθώς φαίνεται να πρόκειται για μια περίπτωση ασφυξίας λόγω πνιγμού.

Βέβαια, κάποιοι ντόπιοι δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι το μωρό μπορεί να έπεσε από τη μαϊμού καθώς το μετέφερε.

Loading