Μακέιν καλεί Τραμπ να μην επιτίθεται στα ΜΜΕ

Την παρέμβαση του Τζον Μακέιν προκάλεσαν οι συνεχείς επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά δημοσιογράφων. Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και σημαίνουσα προσωπικότητα του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησε, σε αυστηρό ύφος, από τον Αμερικανό πρόεδρο να αλλάξει τακτική.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, εναντίον των «ανέντιμων» ΜΜΕ. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει, ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τα δικά του βραβεία «Fake News», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

«Τα Fake News Awards θα απονεμηθούν στα πιο διεφθαρμένα και μεροληπτικά ΜΜΕ», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Αμερικανό μεγιστάνας στο Twitter. Αφού ανέβαλε ήδη μια πρώτη φορά τις σχετικές ανακοινώσεις, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα έκανε τη σχετική «απονομή» την Τετάρτη (17/1). Την ίδια ώρα, πάντως, ο Λευκός Οίκος αποφεύγει να απαντήσει με σαφήνεια επί του θέματος.

Μακέιν: «Οι ξένοι ηγέτες χρησιμοποιούν τα λεγόμενά του»

«Είτε ο Τραμπ έχει επίγνωση, είτε όχι επ’ αυτού, τις πράξεις του τις παρακολουθούν στενά ξένοι ηγέτες, που χρησιμοποιούν ήδη τα λεγόμενά του ως δικαιολογία για να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου», υπογράμμισε ο Τζον Μακέιν, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Washington Post.

Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος γερουσιαστής από την Αριζόνα καταγγέλλει τον Τραμπ και εστιάζει κυρίως στην «ασυνάρτητη», ήτοι «υποκριτική» συμπεριφορά του στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου. «Την ώρα που αξιωματούχοι της κυβέρνησης καταδικάζουν συχνά τη βία εναντίον των δημοσιογράφων στο εξωτερικό, ο Τραμπ συνεχίζει τις ακατάπαυστες επιθέσεις του εναντίον της ακεραιότητας των δημοσιογράφων και των αμερικανικών ΜΜΕ», γράφει χαρακτηριστικά.

«Η έκφραση ‘fake news’, στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος προσέδωσε μια νομιμότητα, χρησιμοποιείται από απολυταρχικούς ηγέτες, προκειμένου να φιμώσουν τους δημοσιογράφους», εξήγησε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ελευθερία της ενημέρωσης είναι κρίσιμη για την επιτυχία της δημοκρατίας» και πρόσθεσε: «Οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση και την προστασία της δημοκρατίας και των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας. Θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ελεύθερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading