Φλέγεται η Μέση Ανατολή- Πυρά Ιράν-Ισραήλ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ένα μόλις 24ωρο μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Κατά τη διάρκειας της νύχτας είκοσι ιρανικές ρουκέτες έπληξαν προκεχωρημένες ισραηλινές δυνάμεις στα υψίπεδα του Γκολάν, με τις πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά να κάνουν λόγο για αναχαίτιση ορισμένων και «περιορισμένες ζημιές».

Η απάντηση των Ισραηλινών όμως ήταν άμεση και σφοδρή. Δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στην περιοχή κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ενώ και πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν τουλάχιστον μια από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού.

Μεγαλύτερη από κάθε φορά η ένταση

Πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες ήταν η ένταση των ισραηλινών επιδρομών, με τις τελευταίες να αποδίδουν την επίθεση που δέχτηκαν στο Ιράν.

Οι πύραυλοι από πλευράς Ισραήλ πρέπει να σημειωθεί ότι στόχευσαν σε συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και στις πόλεις Χομς και Μπάαθ, με τη συριακή πλευρά να μιλάει για κατάρριψή τους.

Loading