Λονδίνο: «Τρομοκρατική η επίθεση με το ΙΧ»

Ως «τρομοκρατικό συμβάν» αντιμετωπίζεται από την αστυνομία της Βρετανίας η επίθεση που σημειώθηκε μπροστά από το βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο σήμερα το πρωί.

Ο άνδρας ο οποίος κρατείται συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Το χρονικό

Ένα αυτοκίνητο έπεσε στα προστατευτικά οδοφράγματα στη Βρετανία, μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν αρκετοί ποδηλάτες και πεζοί.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τος 8.00 τοπική ώρα κινητοποιώντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τον οδηγό του αυτοκινήτου και τον συνέλαβαν αμέσως. Η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα. Κλειστός παραμένει επίσης ο σταθμός του μετρό στο Γουέστμινστερ.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή. Ορισμένοι πεζοί τραυματίστηκαν. Αστυνομικοί παραμένουν στην περιοχή», ανακοίνωσε η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter.

Loading