Λονδίνο: Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου – Έκλεισε το αεροδρόμιο Σίτι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, καθώς εντοπίστηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στον ποταμό Τάμεση.

Ως εκ τούτου, το αεροδρόμιο Σίτι της βρετανικής πρωτεύουσας έχει κλείσει και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας. Όλες οι πτήσεις της ημέρας θα ματαιωθούν, κάτι που σημαίνει ότι θα επηρεαστούν περίπου 16.000 επιβάτες.

Το χρονικό της ανακάλυψης της βόμβας

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η βόμβα ανακαλύφθηκε την Κυριακή (11/2), περίπου στις 05:00 τοπική ώρα, στην Αποβάθρα George V, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών στο αεροδρόμιο Σίτι, στο Λονδίνο.

Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 22:00 τοπική ώρα και οι τοπικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με το Βασιλικό Ναυτικό για την απομάκρυνση της βόμβας.

Οι οδηγίες προς τους επιβάτες

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν να μη μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο, καθώς είναι κλειστός ο τερματικός σταθμός. Τους ζητήθηκε, επίσης, να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία, για να λάβουν περαιτέρω ενημέρωση και οδηγίες.

Στις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο περιλαμβάνονται οι: British Airways, Flybe, CityJet, KLM και Lufthansa, οι οποίες πραγματοποιούν εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Εκκενώθηκαν κατοικίες

Όπως έκανε γνωστό η αστυνομία, ορίστηκε μια ζώνη αποκλεισμού 214 μέτρων και εκκενώθηκαν όλες οι κατοικίες που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Οι ένοικοί τους θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε άλλους χώρους, μέχρις ότου αφαιρεθεί η βόμβα και λήξει ο συναγερμός.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πολλοί επιβάτες κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την σύγχιση και την οργή τους για το κλείσιμο του αεροδρομίου.

Η επέκταση που θα αναβαθμίσει το αεροδρόμιο

Υπολογίζεται ότι το περασμένο έτος, περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στο Λονδίνο.

Η επέκτασή του, που είναι σε εξέλιξη και θα κοστίσει 400 εκατομμύρια λίρες, περιλαμβάνει και την επέκταση του τερματικού σταθμού. Μετά την ολοκλήρωσή της, δύο εκατομμύρια περισσότεροι επιβάτες το χρόνο θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο από το 2025 και θα πραγματοποιούνται ετησίως επιπλέον 30.000 πτήσεις, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading