Κύπρος: Ο Βασιλείου και όχι ο Χριστόφιας χρωστάει 48.000 ευρώ

Ο Γιώργος Βασιλείου είναι ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που οφείλει στο κράτος το ποσό των 48.087 ευρώ. Στη συγκεκριμένη διευκρίνιση προχώρησε την Τρίτη (2/1) η Ελεγκτική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «υπήρξαν δημοσιεύματα που αδίκως στοχοποίησαν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια».

Παράλληλα, η Ελεγκτική Υπηρεσία επισημαίνει, ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά σε διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην προέδρου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων, στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα).

Ο ίδιος ο κ. Βασιλείου, με παρέμβασή του στο ΡΙΚ, υποστήριξε πως δεν ενημερώθηκε από κάποιο αρμόδιο σχετικά με το «χρέος». Διευκρίνισε πως πιθανόν να αφορά την περίοδο που ο ίδιος είχε μεταβεί στο εξωτερικό για σοβαρή εγχείρηση και τα έξοδα τότε είχαν καλυφθεί από την κυβέρνηση, ενώ διερωτήθηκε πώς γίνεται να χρωστάει κάποιος ένα τόσο μεγάλο ποσό από το 2000 και να μην του έχει αναφερθεί κάτι έως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading