Κρεμλίνο: «Φυτώριο τρομοκρατών η συριακή επαρχία Ιντλίμπ»

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του από το Κρεμλίνο, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, την οποία χαρακτήρισε «φυτώριο τρομοκρατών», προειδοποιώντας τη διεθνή κοινότητα πως η αδράνεια ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση.

Σημειώνεται πως πέραν των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας από ρωσικής πλευράς στην περιοχή, το Κρεμλίνο σχεδιάζει να διεξαγάγει ναυτικά γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία θα συμμετάσχουν περισσότερα από 25 πολεμικά πλοία των οποίων θα ηγείται το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» και 30 πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και βομβαρδιστικά Tu-160.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτή την άσκηση, ο Πεσκόφ δήλωσε πως «αναμφισβήτητα η κατάσταση στη Συρία μπορεί να επιδεινωθεί. Η κατάσταση γύρω από την Ιντλίμπ θα πρέπει να βελτιωθεί. Πράγματι αυτό το φυτώριο τρομοκρατών, το οποίο έχει δημιουργηθεί εκεί, δεν εγκυμονεί τίποτα καλό, αν συνεχιστεί μια τέτοια αδράνεια. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο , θα έλεγα ότι τα αυξημένα μετρά πρόληψης είναι δικαιολογημένα και βάσιμα».

Σημειώνεται, πως σε δηλώσεις σχετικά με αυτή την ευαίσθητη περιοχή, προέβη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι στα ενδιαφέροντά τους είναι περισσότερο η ανατροπή καθεστώτων που δεν βρίσκουν την Ουάσιγκτον σύμφωνη, παρά η πάταξη της τρομοκρατίας.

Loading