Κολομβία: Πέντε νεκροί αστυνομικοί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε νεκροί αστυνομικοί και πάνω από 40 τραυματίες είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης στην Μπαρανκίγια, στη βόρεια Κολομβία. Σύμφωνα με τις αρχές, την ευθύνη της επίθεσης έχουν λαθρέμποροι ναρκωτικών.

Σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά απέδωσε «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» και ο δήμαρχος της πόλης, Αλεχάντρο Τσαρ.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) του Σαββάτου (27/1). Μάλιστα, είχε πολλούς δράστες, οι οποίοι φέρονται να τοποθέτησαν τη βόμβα και κατόπιν να την πυροδότησαν εξ αποστάσεως.

Την ώρα της έκρηξης, στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν 49 αστυνομικοί. Οι πέντε σκοτώθηκαν και άλλοι 41 τραυματίστηκαν. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 24 ως 31 ετών.

Πρόκειται για μια από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον της αστυνομίας στη συγκεκριμένη μεγαλούπολη, στην Κολομβία.

Συνελήφθη ένας 31χρονος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές συνέλαβαν έναν από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 31 ετών, όπως αποκάλυψε ο γενικός εισαγγελέας Νέστορ Μαρτίνες.

«Θα απαγγείλουμε σε αυτό το πρόσωπο κατηγορίες για πέντε δολοφονίες με επιβαρυντικές περιστάσεις (…), ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας (κατά συρροή), τρομοκρατία και χρήση εκρηκτικών υλών», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading