Κατέρρευσε γέφυρα στο Μαϊάμι – Τουλάχιστον 4 νεκροί (vds)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε νεότευκτη γέφυρα στο Μαϊάμι, το βράδυ της Πέμπτης (15/3). Η πεζογέφυρα τοποθετήθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι – Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχαν τουλάχιστον εννέα τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι διασωστικές ομάδες αναζητούν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Η μοιραία γέφυρα

Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους.

Είναι ευτύχημα το ότι δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό, καθώς και το ότι οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Εικόνες από το σημείο:

https://www.youtube.com/watch?v=1lCkD9-Byp8

Η κατασκευή της γέφυρας μέσα από video του Πανεπιστημίου:

Loading