Κατά της ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης του Ιράν τάσσονται οι ΗΠΑ

Ενάντια στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 20,7 εκατομμυρίων δολαρίων ως αναπτυξιακή βοήθεια στο Ιράν, τάχθηκε κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρώντας λάθος την χρονική συγκυρία.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η απόφαση του μπλοκ για οικονομική ενίσχυση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελεί λάθος μήνυμα προς την Τεχεράνη, ενώ ο ίδιος κάλεσε τις Βρυξέλλες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλιστούν τα ζητήματα ασφάλειας που έχει θέσει στο τραπέζι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και τα οποία θεωρεί ο ίδιος ότι παραβιάζονται από την ιρανική κυβέρνηση.

Η οικονομική βοήθεια «από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους διαιωνίζει την ικανότητα του (ιρανικού) καθεστώτος να αψηφά τις ανάγκες του λαού του και να καταπνίγει οποιαδήποτε ουσιώδη αλλαγή πολιτικής», υποστήριξε ο ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για το Ιράν, ο Μπράιαν Χουκ, σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Περισσότερα χρήματα στα χέρια των αγιατολάδων σημαίνει περισσότερα χρήματα για να διαπράττονται δολοφονίες ακριβώς σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε και πρόσθεσε πως η απόφαση της ΕΕ «στέλνει το λάθος μήνυμα τη λάθος στιγμή».

Loading