Ιράν: «Ξεκινάμε συνομιλίες με ΕΕ, Ρωσία και Κίνα»

Παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά, το Ιράν θα παραμείνει σε αυτήν. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Χασάν Ροχανί, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Πυρηνικά χωρίς περιορισμό για το Ιράν, εάν χρειαστεί…

Παράλληλα, ο Ροχανί αποκάλυψε ότι έδωσε εντολή στα στελέχη της πυρηνικής βιομηχανίας της χώρας του, να είναι έτοιμα να συνεχίσουν την ανάπτυξη της πυρηνικής βιομηχανίας χωρίς κανέναν περιορισμό, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Ιρανός πρόεδρος είπε ότι η απόφαση που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε μια «ιστορική εμπειρία» για την Τεχεράνη και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ουδέποτε τήρησαν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για «ψυχολογικό πόλεμο» και σημείωσε ότι ο Τραμπ έχει ιστορικό υπονόμευσης των διεθνών συνθηκών.

Το βλέμμα σε ΕΕ, Ρωσία και Κίνα

Επίσης, ο Ροχανί είπε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, να ξεκινήσει συνομιλίες για την πυρηνική συμφωνία με την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ιρανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading