Ιμάμογλου: «Είμαι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης»

Βέβαιος ότι έχει επικρατήσει του υποψηφίου του κυβερνώντος AKP στις τοπικές εκλογές και μάλιστα με έως και 20.000 ψήφους διαφορά εμφανίστηκε σήμερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου του CHP.

«Είμαι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης» δήλωσε, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 18 διαμερίσματα της πόλης.

Ο Ιμάμογλου σημείωσε πως όταν η επανακαταμέτρηση ολοκληρωθεί θα επιβεβαιώσει ότι ο εκείνος είναι ο μεγάλος νικητής, στη μάχη για το οικονομικό κέντρο της Τουρκίας έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των εκλογών, το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), κέρδισε με μικρή διαφορά στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, επιφέροντας πλήγμα στον Ταγίπ Ερντογάν.

Την περασμένη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί ότι ο Ιμάμογλου προηγείτο με διαφορά περίπου 25.000 ψήφων, η οποία θεωρείται εξαιρετικά μικρή για μια πόλη περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων. Χθες, Τετάρτη, αποφασίστηκε επανακαταμέτρηση σε 18 από τα 39 διαμερίσματα της πόλης, καθώς το AKP αμφισβητούσε τα αποτελέσματα.

Loading