Ιαπωνία: Δύο νεκροί από το ελικόπτερο που έπεσε (vd)

Το ελικόπτερο που έπεσε νωρίτερα σε κατοικημένη περιοχή στην Ιαπωνία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των δύο χειριστών του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας και τοπικοί αξιωματούχοι.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το εν λόγω ελικόπτερο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική άσκηση και κατέπεσε στην πόλη Κανζάκι, της περιφέρειας Σάγκα, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από ένα δημοτικό σχολείο. Τις λεπτομέρειες αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ευτυχώς έλειπε η οικογένεια από το σπίτι

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε στο πρακτορείο Jiji, ότι οι χειριστές του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν «σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής». Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιούν συχνά Ιάπωνες αξιωματούχοι για να δηλώσουν τον θάνατο κάποιου, πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ιατροδικαστή.

Όπως αποκάλυψε επίσης ο Ονοντέρα, η οικογένεια που διέμενε στο σπίτι όπου έπεσε το ελικόπτερο είναι σώα και αβλαβής. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, εξάλλου, η οικογένεια δεν ήταν στο σπίτι την ώρα του δυστυχήματος και έτσι γλίτωσε.

Ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το NHK μετέδωσε εικόνες από το σημείο της συντριβής, όπου φαινόταν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται μέσα από μια κατοικημένη περιοχή της παράκτιας πόλης. Πυροσβέστες με μάνικες ερευνούσαν τους δρόμους, ενώ κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=Ixm2w28Df5Q

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading