Θετικός στην επιβολή κυρώσεων έναντι της Ρωσίας φάνηκε ο Πολ Ράιαν

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, δήλωσε νωρίτερα ότι είναι πρόθυμος να εξετάσει το αίτημα επιβολής κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, σχετικά με την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Μια ημέρα μόλις μετά την σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στο Ελσίνκι, ανάμεσα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο επικριτής του Τραμπ Πολ Ράιαν σε σχέση με τη συγκεκριμένη συνάντηση, δήλωσε προς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πως αν οι επιτροπές του Κογκρέσου θεωρούν ότι είναι απαραίτητες οι πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ο ίδιος «θα χαρεί να εξετάσει» το αίτημα.

«Η Ρωσία είναι μια απειλητική κυβέρνηση που δεν συμμετρίζεται τα συμφέροντά μας, ούτε τις αξίες μας», πρόσθεσε.

«Πολύ καλύτερες» οι συνομιλίες με τον Πούτιν σε σχέση με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ

Ταυτόχρονα, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε ως «πολύ καλύτερες» τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε σχέση με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης, ότι προβάλλουν ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με το ζήτημα.

«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το λαμβάνουν υπόψη τους – τα μμε Fake News είναι υποκινούμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Loading