Η Suzuki θα συμβάλει στην ανάπτυξη του σκάφους σεληνιακής εξερεύνησης HAKUTO-R

H Suzuki ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την εταιρία σεληνιακής εξερεύνησης ISpace inc που εδρεύει στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Ως βασική συνιστώσα αυτής της συνεργασίας θα συνεισφέρει την τεχνογνωσία της, για την ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R.

Οι γνώσεις και η εμπειρία που διαθέτει η πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία απαιτείται για την ανάπτυξη της διάρθρωσης του διαστημικού σκάφους, του μηχανισμού προσεδάφισης και κίνησης του οχήματος, του συστήματος απορρόφησης κραδασμών καθώς κι άλλων σημαντικών τμημάτων του κορμού του, στις απαιτητικές συνθήκες του σεληνιακού εδάφους.

Το διαστημικό σκάφος HAKUTO-R πρέπει να είναι μικρό κι ελαφρύ για την καλύτερη μεταφορά και προσεδάφισή του καθώς και για να μειώσει το κόστος εκτόξευσης. Ωστόσο, όταν μειώνεται το μέγεθος και το βάρος, απαιτείται να ληφθούν αρκετά μέτρα για να διατηρηθεί συμπαγής ο κορμός του σκάφους.

Αξιοποιώντας την εξειδίκευση της Suzuki στην κατασκευή μικρών, ελαφρών, αλλά κι ασφαλών και αξιόπιστων αυτοκινήτων, η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να υποστηρίξει τη διαρθρωτική ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R.

Για το σχεδιασμό των στηριγμάτων-ποδιών του διαστημικού σκάφους είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα σενάρια προσεδάφισης, ώστε να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη προσσελήνωση. Η Suzuki θα παίξει βασικό ρόλο στη σχεδίαση των στηριγμάτων-ποδιών του HAKUTO-R υποστηρίζοντας την ανάλυση των προσομοιώσεων προσσελήνωσης και των απαιτούμενων δοκιμών.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading