Η Σουηδία προτείνει κουτάλι στο εσώρουχο στα υποψήφια θύματα κλειτοριδεκτομής

Μια πρωτοποριακή μέθοδο σκοπεύει να ακολουθήσει το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά, τόσο υποχρεωτικού γάμου, όσο και ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων στο εξωτερικό. Η πόλη συνέστησε στις γυναίκες να τοποθετούν κουτάλι στο εσώρουχό τους.

Σύμφωνα με την Καταρίνα Ίντεγκαρντ, αρμόδια για την αντιμετώπιση της βίας για λόγους τιμής στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, πολλοί από του υποχρεωτικούς γάμους ή ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων γίνονται στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, συνέστησαν στις γυναίκες να τοποθετούν ένα κουτάλι στο εσώρουχό τους, προκειμένου να εντοπίζονται από την ασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία είναι ενήμερη για την πρακτική αυτή.

«Το κουτάλι θα ενεργοποιήσει τους ανιχνευτές μετάλλων όταν περνούν από τον έλεγχο ασφαλείας. Θα τις πάρουν στην άκρη και θα μπορέσουν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τους υπαλλήλους. Είναι μια τελευταία ευκαιρία για να σημάνουν συναγερμό», ανέφερε.

Η αρμόδια, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποφασίστηκε να υλοποιηθεί αυτήν την περίοδο, καθώς η σχολική χρονιά βρίσκεται στο τέλος της και ο κίνδυνος να μεταφερθούν τα κορίτσια στο εξωτερικό κατά τις σχολικές διακοπές είναι μεγαλύτερος.

Η πρωτότυπη ιδέα, ανήκει στη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Κάρμα Νιρβάνα, η οποία υποστηρίζει πως τα θύματα έχουν μειωθεί συντριπτικά από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται η μέθοδος στα βρετανικά αεροδρόμια.

Loading