Στην… αντεπίθεση η Κίνα, επιβάλλει δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ

Η Κίνα δεν άφησε «αναπάντητη» την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ και αποφάσισε να επιβάλλει επιπλέον δασμούς 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα. Μεταξύ αυτών είναι τα αυτοκίνητα, η σόγια, τα χημικά προϊόντα, κάποιοι τύποι αεροσκαφών και προϊόντα καλαμποκιού, όπως έκανε γνωστό τη Μεγάλη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, εξάλλου, η αξία των προϊόντων αυτών ανήλθε το 2017 στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Χαράτσι” σε δεκάδες προϊόντα από την Κίνα

Δασμοί αναμένεται να επιβληθούν, επίσης, σε προϊόντα όπως το ουίσκι, τα πούρα και ο καπνός, κάποια είδη βοδινού, λιπαντικά, προπάνιο και άλλα πλαστικά προϊόντα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του.

Ακόμη, στους νέους δασμούς θα υπόκεινται ο αμερικανικός χυμός πορτοκαλιού, το βαμβάκι, κάποια είδη σίτου, καθώς και τα μικρά φορτηγά, κάποια οχήματα τύπου SUV και ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Όσον αφορά την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου, θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση τους αντίστοιχους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, τους οποίους έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Loading