Η Κίνα απειλεί ότι θα μπορεί να βομβαρδίζει τη Νέα Υόρκη σε δύο ώρες

Νέα υπερηχητικά βομβαρδιστικά, το οποία θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη σε μόλις δύο ώρες, σχεδιάζει να κατασκευάσει η Κίνα.

Ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο παρουσίασαν προτάσεις για ένα αεροσκάφος που θα διαθέτει δύο ζεύγη φτερών και θα μπορεί να πετά με ταχύτητα πενταπλάσια του ήχου, δηλαδή περίπου 6.000 χλμ/ώρα!

Που ακριβώς θα φανεί αυτό χρήσιμο

Ο επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων δρ Cui Kai δήλωσε ότι θα χρειάζεται μόλις δύο ώρες για να ταξιδέψει κανείς στο μέλλον από το Πεκίνο στη Νέα Υόρκη με υπερηχητική ταχύτητα και αυτό θα καταστήσει στο μέλλον πιο άνετα και αποτελεσματικά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και τις μεταφορές απ’ ό,τι με τα σύγχρονα αεροσκάφη.

Τα σύγχρονα τζάμπο χρειάζονται 14 ώρες πτήσης για να καλύψουν την απόσταση των περίπου 11.000 χλμ που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Πεκίνο.

Το νέο αυτό αεροσκάφος θα διαθέτει δύο ζεύγη πτερυγίων, που θ χρησιμοποιούν το ένα το άλλο για να μειώνουν τις τριβές και την οπισθέλκουσα.

Η Κίνα απειλεί ότι θα μπορεί να βομβαρδίζει τη Νέα Υόρκη σε δύο ώρες

Τι δήλωσε ο Κινέζος σχεδιαστής

Βέβαια, μετά τη δημοσίευση της μελέτης, ο Κινέζος σχεδιαστής μαχητικών αεροσκαφών είπε στην εφημερίδα South China Morning Post ότι το σχέδιο του νέου υπερηχητικού αεροσκάφους μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού τονίζοντας ότι το τζετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιβατικό όχημα για τη μεταφορά τουριστών ή στρατιωτικού προσωπικού είτε για να μεταφέρει ο,τιδήποτε σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι «από λουλούδια μέχρι βόμβες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπερηχητικά αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εκτόξευση πυραύλων -ενδεχομένως και με πυρηνικές κεφαλές- σε στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σ’ ένα κλάσμα του χρόνου από αυτό που απαιτούν τα σύγχρονα αεροπλάνα.

Loading