Εισαγγελέας: Πιθανότατα «συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία Κιούτσακ»

Την άποψη ότι πιθανότατα η δολοφονία του 27χρονου Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κιούτσακ και της συντρόφου του Μαρτίνα Κουσνίροβα είναι πράξη εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου, εξέφρασε ανώνυμα στους δημοσιογράφους ένας εισαγγελέας στην Σλοβακία.

Η συγκεκριμένη δολοφονία είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, καθώς σε όλη την χώρα είχαν λάβει μέρος εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την διπλή αυτή δολοφονία.

Προς το παρόν δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος κανενός υπόπτου. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε δηλώσει πως πρόκειται για την μεγαλύτερη δικαστική υπόθεση στα χρονικά της χώρας, για την οποία χρειάστηκαν οι καταθέσεις συνολικά 200 προσώπων.

«Δεν υπήρξαν σημάδια πάλης και το πιθανότερο δεν εκλάπη τίποτα, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι πρόκειται για την εκτέλεση ενός συμβολαίου θανάτου» επισήμανε ο εισαγγελέας.

«Ο Κούτσιακ εργαζόταν σε μια σειρά υποθέσεων. Η αστυνομία ακολουθεί αρκετές κατευθύνσεις στην έρευνά της με την ίδια προσοχή».

Ο Γιαν Κούτσιακ τον τελευταίο καιρό, σαν δημοσιογράφος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς προσώπων των οποίων τα ονόματα αναγράφονταν στα Panama Papers. Εικάζεται ότι δολοφονήθηκε εξαιτίας των ερευνών που πραγματοποιούσε για τις πιθανές διασυνδέσεις που έχουν επιχειρήσεις στη Σλοβακία με την ιταλική μαφία.

Loading