Η γαστρεντερίτιδα φέρνει τους αθλητές..πιο μακριά!

Ο ιός της γαστρεντερίτιδας ο οποίος το τελευταία διάστημα σαρώνει- και τη Νότια Κορέα- έχει κάνει τους αθλητές που συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κάπως… αγενείς καθώς έχουν σταματήσει τις περιττές επαφές -ναι ακόμα και τις χειραψίες!- με τους γύρω τους.

Μπορεί στις 8 Φεβρουαρίου ο φακός να απαθανάτισε την ιστορική χειραψία μεταξύ των ισχυρών Βόρειας και Νότιας Κορέας πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ, όμως η επιδημία της ιογενούς γαστρεντερίδας που έχει στείλει στο κρεβάτι, και εκτός αγώνα, πολλούς αθλητές,υποχρεώνει τους διοργανωτές να λάβουν αυστηρά μέτρα για να σταματήσουν την ραγδαία εξάπλωσή της.

Η γαστρεντερίτιδα-απειλεί εκτός από τους πολίτες και τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες. Για το λόγο αυτό, οι αθλητές θα πρέπει να σταματήσουν τα δίνουν τα χέρια, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Αυτό είμαι κάτι που αφορά κυρίως τα αθλήματα που θεωρούν εθιμοτυπική την χειραψία μετά το τέλος του αγώνα.

Ο 62χρονος Αμερικανός αμυντικός στο χόκει ,Τζέιμς Βισνιέβσκι βρέθηκε θετικός στον ιό. Πρόκειται για το 49ο σε σύνολο από τα 283 επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό και παραμένουν σε καραντίνα.

Πως αντέδρασαν οι αθλητές

Η ομάδα του, όπως και οι υπόλοιπες ανδρικές, πειθάρχησαν στην απόφαση των διοργανωτών. Από τη άλλη, πολλές από τις γυναικείες ομάδες χόκει αποφάσισαν να αγνοήσουν επιδεικτικά την προειδοποίηση των διοργανωτών και να συνεχίσουν να δίνουν τα χέρια …τουλάχιστον όσο είναι ακόμα υγιείς.

Loading