Η Βόρεια Κορέα εγκαινιάζει την κυκλοφορία νέας «αποκλειστικής» μπύρας

Την παραγωγή μιας νέας μπύρας έχει ξεκινήσει η Βόρεια Κορέα, με μια νέα «αποκλειστική» τεχνική στη ζυθοποιία όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές της χώρας.

Σύμφωνα δε με την κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun το ζυθοποιείο της Ταεντογκανγκ της Βόρειας Κορέας, ισχυρίζεται ότι η νέα αυτή προσέγγιση με τη χρήση σιταριού αντί κριθαριού  «δίνει μια πολύ καλύτερη γεύση και μυρωδιά από όλες τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στο εμπόριο» και έχει ήδη κερδίσει θετικές κριτικές από τους πολίτες της Βόρειας Κορέας.

Η Τααεντογκανγκ αναπτύσσει αυτό το είδος μπύρας από το 2015, έπειτα από κριτική που είχε δεχθεί από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ – Ουν που είσαγε μπύρες από τη Νότια Κορέα την εποχή εκείνη.

ΜΜΕ: “Μπύρα που ανεβάζει το…βιοτικό επίπεδο”

Φυσικά, τα βορειοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τη νέα μπύρα ως νίκη του σχεδίου του Κιμ Γιονγκ Ουν για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στην κομμουνιστική χώρα, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα «μιας μάχης που δίνεται όλο το 24ωρο, προκειμένου η ζωή να γίνει πιο ευχάριστη για τους ανθρώπους».

H Chosun Ilbo ισχυρίζεται ότι ο κ. Κιμ είναι ένας «εραστής της μπύρας» και προσθέτει ότι κάποτε προσπάθησε να δημιουργήσει μία επιχείρηση σε γερμανικό στυλ στην Πιονγκγιανγκ. Ωστόσο – όπως αναφέρει  η Κορεατική Times- η εμπλεκόμενη γερμανική ζυθοποιία με την οποία θα συνεργαζόταν απέρριψε την πρόταση.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με άλλα πράγματα στη συγκεκριμένη χώρα, ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει  εάν το περιστατικό είναι πραγματικό ή πρόκειται περί μύθου.

Πηγή: BBC

Loading