Η «Έμμα» νέκρωσε το Δουβλίνο!

«Νέκρωσε» το Δουβλίνο η κακοκαιρία «Έμμα»  με αποτέλεσμα το κύμα ψύχους των τελευταίων ωρών να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Ιρλανδική πρωτεύουσας.

Από τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις και το πιθανότερο είναι ότι εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού δεν πρόκειται να απογειωθεί ή να προσγειωθεί κανένα αεροπλάνο τουλάχιστον έως το Σάββατο.

Ανάλογη η κατάσταση και στο αεροδρόμιο του Κόρκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, το οποίο είναι κλειστό από χθες το βράδυ.

Κλειστό και το χρηματιστήριο λόγω ακραίου ψύχους

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορεία, τρένο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κακοκαιρία επηρέασε και το χρηματιστήριο του Δουβλίνου, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό σήμερα το απόγευμα και αύριο όλη την ημέρα εξαιτίας των «ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών» που επικρατούν σε όλη τη χώρα. Καιρού επιτρέποντος θα λειτουργήσει και αυτό τη Δευτέρα.

Για να αποφύγουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα οι αρχές της χώρας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο στις 5 το απόγευμα, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που συνοδεύουν το κύμα ψύχους φθάνουν την ταχύτητα των 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Loading