ΗΠΑ: Στη μάχη των ενδιάμεσων εκλογών ρίχνεται ο Μπ. Ομπάμα

Την πλήρη στήριξή του στους 81 υποψήφιους των Δημοκρατικών στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπάρακ Ομπάμα, διαδικασία που μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία στο Κογκρέσο υπέρ του κόμματος του.

«Σπεύδω να σας εξηγήσω για ποιο λόγο οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών αξίζουν τη ψήφο μας αυτό το φθινόπωρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μ. Ομπάμα στην ανακοίνωση που εξέδωσε και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τη χώρα που αγαπάμε πιο ισχυρή στον κόσμο, σεβόμενοι τη θεμελιώδη δέσμευση στη δικαιοσύνη, την ισότητα, την υπευθυνότητα και στο κράτος δικαίου».

Να σημειωθεί ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις ενδιάμεσες εκλογές έχει ξεκινήσει αφού απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι τη διαδικασία που θα αποτελέσει ένα πρώτο δημοψήφισμα για τα πεπραγμένα του Ντ. Τραμπ στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής του.

Από πλευρά του, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει σε πολλές προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος τις επόμενες εβδομάδες, σε αντίθεση με τον Ομπάμα ο οποίος θα βρεθεί σε διάφορες Πολιτείες το φθινόπωρο.

Σ’ ότι αφορά την εκλογική διαδικασία της 6ης Νοέμβρη, να σημειώσουμε ότι θα κριθούν 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 35 έδρες στη Γερουσία επί συνόλου 100 καθώς επίσης και οι θέσεις των κυβερνητών σε 36 πολιτείες.

Μεταξύ άλλων, ο Μπάρακ Ομπάμα στηρίζει και την υποψηφιότητα της Στέισι Άμπραμς, η οποία αν εκλεγεί θα αποτελέσει την πρώτη μαύρη γυναίκα που θα πάρει τη θέση του κυβερνήτη της Τζόρτζια.

Loading