ΗΠΑ: Πέρασε νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ασθενείς να δοκιμάσουν πειραματικές θεραπείες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα νομοθεσία που θα επιτρέπει σε ασθενείς με θανατηφόρα νοσήματα να δοκιμάσουν «πειραματικές θεραπείες».

Ο Τραμπ έβαλε την υπογραφή του σήμερα στο νομοσχέδιο με τίτλο «Δικαίωμα» και που ονόμασε «θεμελιώδη ελευθερία» η οποία θα προσφέρει ελπίδα και θα σώσει ζωές.

Στη συζήτηση που έγινε στο κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα οι Ρεπουμπλικανοί υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ανακτήσουν τις ελπίδες τους, ενώ από την άλλη πολλοί Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι το μέτρο είναι επικίνδυνο και θα προσφέρει στους ασθενείς ψευδή ελπίδα.

“Οι άρρωστοι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν θεραπεία”

Ο Τραμπ ο οποίος το υπερψήφισε τελικά, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του τόνισε ότι οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι δεν θα χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να αναζητήσουν θεραπείες.

Να σημειωθεί δε, ότι το μέτρο παρέχει στους ανθρώπους στους οποίος έχει διαγνωστεί απειλητικό για τη ζωή τους νόσημα να εξαντλήσουν τις επιλογές θεραπείες αποκτώντας πρόσβαση σε μη εγκεκριμένα φάρμακα χωρίς να χρειάζεται άδεια από την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Loading