ΗΠΑ: Ο αδερφός ενός δολοφονημένου 22χρονου, διακόπτει δημοτικό συμβούλιο

Ο αδερφός του δολοφονημένου από την αστυνομία 22χρονου, Στέφαν Κλαρκ  εισέβαλε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Σακραμέντο, εν’ μέσω των αλλεπάλληλων αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή, από την ημέρα της δολοφονίας του νεαρού.

Πρωταγωνιστής της διαδήλωσης στο δημαρχείο της πόλης των ΗΠΑ, ήταν ο αδερφός του θύματος, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα φωνάζοντας το όνομα Στέφον Κλαρκ και στη συνέχεια κάθισε πάνω στο έδρανο του δημάρχου, τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο «απέτυχε σε όλα».

Μάλιστα η συνεδρίαση διακόπηκε τη στιγμή που το συμβούλιο συζητούσε για τη δολοφονία.

Ο Στέφαν Κλαρκ, 22 ετών, ήταν άοπλος όταν σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αστυνομικών στο Σακραμέντο.

Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Σακραμέντο, Ντάνιελ Χαν να ζητά αναβολή από το προεδρείο «λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που επικρατεί στην πόλη».

Πριν από την διακοπή του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος του Σακραμέντο, Ντάρελ Στάινμπεργκ τόνισε ότι οι συζητήσεις του συμβουλίου θα συνεχιστούν και θα αφορούν την αστυνομία και την εκπαίδευσή της, σε ανάλογα περιστατικά.

«Δεν πρόκειται μόνο για τον θάνατο του Στέφαν Κλαρκ. Αναγνωρίζουμε ότι έχουν χαθεί κι άλλες ζωές με τον ίδιο τρόπο» τόνισε.

Τον πυροβόλησαν 20 φορές

Δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Στέφαν Κλαρκ 20 φορές στην αυλή του σπιτιού του. Από τους δράστες θεωρήθηκε ότι οπλοφορούσε, αλλά αργότερα η έρευνα απέδειξε ότι πάνω είχε μόνο το κινητό του τηλέφωνο.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει τους δύο αστυνομικούς που σκότωσαν τον Κλαρκ, ωστόσο έχει ανακοινωθεί πως βρίσκονται πλέον σε διαθεσιμότητα.

Ο Μπέντζαμιν Κραμπ, δικηγόρος της οικογένειας Κλαρκ, δήλωσε πρόσφαρτα ότι «αναμένουμε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Καλιφόρνια να ξεκινήσει μια πλήρη και διεξοδική έρευνα».

Ο Κραμπ έχει αναλάβει κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν, όπως αυτή του Τρέιβον Μάρτιν ενός έφηβου από την Φλόριντα που σκοτώθηκε το 2012.

Πηγή: BBC

Loading