Εταιρία «βάζει» μικροτσίπ στους υπαλλήλους.. για να ανοίγουν πόρτες (vd)

Εταιρία «βάζει» μικροτσίπ στους υπαλλήλους.. για να ανοίγουν πόρτες (vd)Μια νέα αμφιλεγόμενη αλλά επαναστατική τεχνολογική μέθοδος εφάρμοσαν οι υπεύθυνοι σε σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ στους εργαζόμενους.Τους εμφύτευσαν μικροτσίπ, προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη μέθοδος του μικροτσίπ, θεωρείται από πολλούς ως η τεχνολογία τους μέλλοντος. Άλλοι, θεωρούν επικίνδυνη της εμφύτευση τέτοιου είδους αντικειμένου μέσα στο ανθρώπινο σώμα, φοβούμενοι για πιθανές παρενέργειες στη υγεία του ατόμου που του έχει εμφυτευθεί.

Ωστόσο, μερίδα εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, δέχτηκε να τοποθετήσει μικροτσίπ κάτω από το δέρμα  ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού. Έτσι θα τους είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε διάφορες πόρτες και υπολογιστές, ενώ θα μπορούν επίσης πιο εύκολα να αγοράζουν προϊόντα, μέχρι και να χρησιμοποιούν το φωτοτυπικό.

Το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρίας ωστόσο έχουν ακολουθήσει και άλλες εταιρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σουηδία όπου τα μικροτσίπ χρησιμοποιούνται κυρίως για ευκολότερη πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, δηλαδή σαν εισιτήρια τρένων.

Βίντεο:

Loading