Εσθονία: Περιφέρεια ψήφισε για νέο σύμβολο στη σημαία ένα φύλλο κάνναβης

Οι πολίτες σε μια περιοχή της Εσθονίας επέλεξαν το φύλλο κάνναβης ως βασικό σύμβολο στη νέα σημαία τους.

Ο δήμος Κανέπι στη νοτιοανατολική Εσθονία, δημιουργήθηκε επί της ουσίας τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από συγχώνευση τριών περιοχών στους κατοίκους των οποίων δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν για ένα νέο σύμβολο που θα εκπροσωπεί την περιφέρειά τους, όπως τονίστηκε και στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ERR.

Το ζήτημα είναι ότι η συντριπτικά δημοφιλή επιλογή μεταξύ των πολιτών του Κανέπι ήταν ένα σχέδιο που απεικονίζει ένα φύλλο κάνναβης. Σύμφωνα με το ERR το «κανέπ» είναι η εσθονική λέξη για την κάνναβη.

“Σάρωσε στην εκλογική διαδικασία”

Ο δήμαρχος, Άντρους Σέεμε δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το νικητήριο σχέδιο έλαβε 12.000 ψήφους επί συνόλου 15.000 ψήφων και πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί «την επιθυμία του λαού».

Το σχέδιο θα σταλεί πλέον στην αρμόδια υπηρεσία της κρατικής καγκελαρίας στην πρωτεύουσα Ταλίν προς έγκριση, σύμφωνα με το πρακτορείο Delfi.

Να σημειωθεί, ότι η κάνναβη είναι παράνομη στην Εσθονία, ωστόσο ο κυβερνητικός αξιωματούχος Γκέρτ, Ουίμποεμπ, τόνισε ότι κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε τοπική αρχή που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει ως σύμβολο την κάνναβη.

«Η κάνναβη έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εναπόκειται στην τοπική κυβέρνηση να αποφασίσει τι σύμβολο και τι ιδέες θέλει να εκπροσωπεί» ανέφερε ο Ουίμποεμπ.

Πηγή: ΒBC

Loading