Ερντογάν: «Η Γαλλία υποθάλπει τρομοκράτες»

Ευθεία επίθεση στη Γαλλία έκανε σήμερα με δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «υποθάλπει τρομοκράτες» καθώς τους «υποδέχεται» στο Μέγαρο των Ηλυσίων, την ώρα που μαίνεται η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών για τη στήριξη που παρέχει το Παρίσι στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Η ένταση αυτή κρατά τώρα εδώ και εβδομάδες, καθώς η Γαλλία βρίσκεται των δριμύτερων επικριτών των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία. Μάλιστα η διαμάχη κλιμακώθηκε στις 30 Μαρτίου, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με εκπροσώπους από τη Συρία στους οποίους βρισκόταν και Κούρδοι πολιτοφύλακες.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο Μακρόν είχε τονίσει ότι η Γαλλία θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή αλλά και στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η δέσμευση που έβαλε φωτιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Αυτή η δέσμευση, αποτέλεσε και την αφορμή για την Τουρκία ώστε να κατηγορήσει το Παρίσι πως διατηρεί σχέσεις με την τρομοκρατία, γεγονός που θα έβαζε την Γαλλία στον στόχο της γειτονικής χώρας.

«Γαλλία υποθάλπεις την τρομοκρατία, την στηρίζεις καθώς τους υποδέχεσαι στο Μέγαρο των Ηλυσίων» σημείωσε ο Ερντογάν σήμερα και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορείς να το εξηγήσεις αυτό. Δεν θα μπορέσεις να απαλλαχθείς από το τρομοκρατικό αυτό βάρος. Όσο η Δύση φροντίζει τους τρομοκράτες, θα βουλιάζει».

Loading