Επιμένει στα περί «μονομερών» ενεργειών των Ελληνοκυπρίων ο Ακιντζί

Επιμένει στα περί “μονομερών ενεργειών” των Ελληνοκυπρίων ο Μουσταφά Ακιντζί, κατηγορώντας τη Λευκωσία ότι δημιουργεί ένταση στην Κύπρο.

Προειδοποίησε μάλιστα, για πολλοστή φορά, ότι οι εντάσεις θα εξακολουθούν να υπάρχουν όσο δεν υπάρχει «συναντίληψη» στο θέμα του φυσικού αερίου.

«Να αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνοκύπριοι»

Ο Ακιντζί εκτίμησε δε ότι πρέπει να αντληθούν διδάγματα από όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της ενέργειες, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική του περί ανάγκης αλλαγής νοοτροπίας από πλευράς των Ελληνοκυπρίων.

«Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, πρέπει να εξευρεθεί ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας», ανέφερε βάζοντας ξεκάθαρα στο τραπέζι τις βλέψεις της Άγκυρας.

Τέλος ο Μουσταφά Ακκιντζί διεμήνυσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη για το μέλλον του Κυπριακού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δυο άνδρες πρέπει να καθίσουν άμεσα στο τραπέζι «για να διαφανούν οι προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

 

Loading