Επίσκεψη Μέρκελ στο Κέμνιτς το προσεχές διάστημα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη Κέμνιτς στο κρατίδιο της Σαξονίας, το οποίο συνταράσσεται εδώ και δέκα ημέρες από φαινόμενα ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Την είδηση, γνωστοποίησε με δελτίο τύπου ο δήμος της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έχει οριστεί ακόμα επίσημη ημερομηνία κατά την οποία η Μέρκελ θα επισκεφθεί το Κέμνιτς, ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου της πόλης, η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία έχει δεχθεί έντονη κριτική για τα αργά αντανακλαστικά της σε τέτοιου είδους επεισόδια, πρότεινε η ίδια κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την δήμαρχο Μπάρμπαρα Λούντβιχ να επισκεφθεί τη πόλη, πρόταση που αποδέχθηκε με χαρά.

Σημειώνεται, πως το Κέμνιτς, έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς της ακροδεξιάς βίας τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν λάβει μέρος στην πόλη, από ακροδεξιούς εξτρεμιστές, έπειτα από τον θάνατο ενός 35χρονου Γερμανού, ο οποίος διαπληκτίστηκε με έναν Ιρακινό και έναν Σύρο, οι οποίοι έχουν συλληφθεί. Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα, η αστυνομία αναζητά ακόμα και έναν 22χρονο ιρακινής καταγωγής.

Loading