«Επίθεση» από το Κρεμλίνο κατά των ΗΠΑ για τα χημικά στη Συρία

Κατηγορίες και «επίθεση» κατά των ΗΠΑ για το θέμα της χημικής επίθεσης στην περιοχή της ανατολικής Γούτα εξαπέλυσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αρνούνται να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα, συμπληρώνοντας ότι κανείς εξ αυτών δε μιλάει για την ανάγκη διεξαγωγής αμερόληπτης έρευνας.

«Το να κάνουν συμπτύξεις και να απαγγέλλουν ετυμηγορίες χωρίς καμία έρευνα είναι μια παλιά παράδοση» των Δυτικών, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως αν και η απειλή μιας ισχυρής αντίδρασης της Ουάσιγκτον «μειώνει βεβαίως το περιθώριο ελιγμών για τις διπλωματικές προσπάθειες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά προτίθεται να σταματήσει την ενεργό εργασία της στη διπλωματική σφαίρα».

Για σοβαρή κατάσταση μίλησε ο Μπογκντάνοφ

Την Ουάσιγκτον και τις ΗΠΑ όμως κατηγόρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Ο ρώσος υπουργός μίλησε για «μία κατάσταση που είναι σοβαρή, με την Ουάσιγκτον να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για να βρει πρόσχημα για στρατιωτική δράση. Ωστόσο δεν υπάρχει απειλή αντιπαράθεσης στη Συρία η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση των δύο χωρών».

Loading