Επίθεση αυτοκτονίας συντάραξε την Καμπούλ

Δυο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες άφησε πίσω της η επίθεση αυτοκτονίας που συντάραξε την Καμπούλ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν τονίζει πως «στις 09:10 σήμερα το πρωί, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε περιοχή (…) της Καμπούλ. Μέχρι στιγμής έχουμε δύο πολίτες νεκρούς και τρεις τραυματίες». Το υπουργείο Υγείας πάντως ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών στους τέσσερις

Ανατινάχθηκε προτού φτάσει στο στόχο

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι, μια εταιρεία φρουρών της ασφάλειας, η G4S, ήταν ο στόχος της επίθεσης, αλλά «ο καμικάζι ανατινάχθηκε προτού φτάσει στον στόχο του».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η επίθεση σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τη δήλωση του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Τζον Νίκολσον ότι οι δυνάμεις του θα έχουν ως κύριο στόχο την προστασία της αφγανικής πρωτεύουσας.

Από τις φονικότερες περιοχές του πλανήτη η Καμπούλ

Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς κομβική μιας και η αφγανική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο φονικές περιοχές της χώρας καθώς οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος συναγωνίζονται σε βιαιότητα στην πόλη αυτή, προκαλώντας πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

Loading