Μαδρίτη: Εκατοντάδες διαδηλωτές ενάντια στην αστυνομική βία

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί στη Μαδρίτη, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί για να δηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία. Αφορμή για τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις στάθηκε ο θάνατος ενός Σενεγαλέζου μικροπωλητή ο οποίος πέθανε κατά την διάρκεια καταδίωξης με την αστυνομία.

Ο 35χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σενεγάλη, ονόματι Μάμε Μπάγιε Ντιάγε υπέστη καρδιακή ανακοπή στον δρόμο ενώ επιχειρούσε να ξεφύγει από την αστυνομία. Την ίδια νύχτα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες και σε κοντινή απόσταση από την οποία πέθανε ο Ντιάγε. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν συνολικά 20 άνθρωποι.

Η στάση του Δήμου

Από την πλευρά της, η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανούελα Καρμένα διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα ερευνήσει το περιστατικό.

Ακόμα όμως ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και η δήλωση μια εκπροσώπου τύπου του δημοτικού συμβουλίου σε συνέντευξη τύπου, η οποία ανέφερε ότι η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωκε τον άτυχο Σενεγαλέζο, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading