Εκατόμβη νεκρών στην Καμπούλ – Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ (vd)

Για 95 νεκρούς και 158 τραυματίες κάνει λόγο ο τελευταίος απολογισμός της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα στην Καμπούλ.

Η επίθεση έχει προκαλέσει τον εύλογο αποτροπιασμό και την καταδίκη της παγκόσμιας κοινότητας. Μεταξύ αυτών που καταδίκασαν το γεγονός, ήταν και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το tweet του ΥΠΕΞ

Με ανάρτησή του στο Twitter, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας μας στο λαό και την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

«Καταδικάζουμε την τρομακτική τρομοκρατική ενέργεια στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα και σε όλους εκείνους που πλήττονται από αυτό το παράλογο έγκλημα. Είμαστε αλληλέγγυοι στην κυβέρνηση και το λαό του Αφγανιστάν», ανέφερε το σχετικό μήνυμα συμπαράστασης.


Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ανέλαβε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp.

«Ένας μάρτυρας ανατίναξε το παγιδευμένο όχημά του κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών όπου βρίσκονταν σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις», έγραψε ο Μουτζάχιντ.

Loading