ΕΕ: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται»

«Αυτοσυγκράτηση» σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές συνιστά η Ευρωπαία Επίτροπος Φεντερίκα Μογκερίνι, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μάλιστα, χαρακτηρίζει «πολύ ανησυχητικές» τις αναφορές για ιρανικά πλήγματα, προερχόμενα από το έδαφος της Συρίας, εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της Φεντερίκα Μογκερίνι, καλούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» και «να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση».

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της Μογκερίνι σημείωσε πως «οι πληροφορίες για τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού (…) στις οποίες το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία είναι πολύ ανησυχητικές».

«Όπως έχει πει κατ’ επανάληψη η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην περιοχή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση που θα μπορούσε να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στην περιοχή», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Loading