Δραπέτες από το Αλκατράζ μάλλον… επιβίωσαν! (pics)

Μήπως οι τρεις κρατούμενοι που έκαναν μια τολμηρή και απίθανη απόδραση από το Αλκατράζ το 1962 κατάφεραν να επιβιώσουν; Πιθανό…

Οι αδελφοί Τζον και Κλάρενς Ανγκλιν και ο συγκρατούμενος τους Φρανκ Μόρις πέρασαν έξι μήνες σχεδιάζοντας την απόδραση τους που παραμένει η μοναδική επιτυχημένη στην ιστορία τoυ Αλκατράζ.

Αλλά δεν υπήρξε ποτέ καμία συγκεκριμένη απόδειξη ότι το τρίο επέζησε το ταξίδι του από το φρούριο του νησιού από μία αυτοσχέδια σχεδία.

Πολλοί πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πνίγηκαν. Βέβαια, δεν βρέθηκαν ποτέ συντρίμμια… Τώρα προέκυψε ένα χειρόγραφο σημείωμα που θα μπορούσε να υποδεικνύει μια εντυπωσιακή πραγματικότητα. Το σημείωμα γράφει: «Το όνομά μου είναι Τζον Άνγκλιν. Εγώ ξέφυγα από το Αλκατραζ τον Ιούνιο του 1962 με τον αδελφό μου Κλαρενς και τον Φρανκ Μόρις. Είμαι 83 ετών και σε κακή κατάσταση. Έχω καρκίνο. Ναι, όλοι τα καταφέραμε εκείνο το βράδυ, αλλά μόλις»!

Ετσι έγινε η απόδραση…

Η σχεδία συναρμολογήθηκε από περισσότερα από 50 κλεμμένα αδιάβροχα και είχε κουπιά από θραύσματα ξύλου.

Στις 11 Ιουνίου 1962, οι προετοιμασίες ήταν έτοιμες και η ομάδα έκανε το μεγάλο βήμα προς την ελευθερία.

Ένας τέταρτος άνθρωπος, ο Άλεν Γουέστ, είχε εμπλακεί στο σχέδιο από την αρχή.

Αλλά όταν ήρθε ο καιρός, δεν μπόρεσε να χωρέσει μέσα από την τρύπα στο κελί του και μέχρι να την ανοίξει περισσότερο οι άλλοι είχαν φύγει. Στη συνέχεια συνεργάστηκε πλήρως με την αστυνομία και δεν τιμωρήθηκε για το ρόλο του.

Οι Ανγκλινς καιο Φρανκ Μόρις στη συνέχεια μετέφεραν τη σχεδία τους κάτω από ένα σωλήνα εξαερισμού και πέρασαν δύο περιφράξεις από συρματόπλεγμα, αποφεύγοντας τους προβολείς και τους φρουρούς.

Loading