Ζιγκολό ξεσκέπασε τη διπλή ζωή ομοφυλόφιλων ιερέων στο Βατικανό (vd)

Ζιγκολό ξεσκέπασε τη διπλή ζωή ομοφυλόφιλων ιερέων στο Βατικανό

Φάκελος 1.200 σελίδων που ξεσκεπάζει τη διπλή ζωή 34 Ιταλών ρωμαιοκαθολικών ιερέων  και έξι μαθητευόμενων έστειλε στο Βατικανό η αρχιδιακονία της Νάπολης. Ένας δικηγόρος, ο οποίος έγινε ζιγκολό για άνδρες, συγκέντρωσε τη λίστα με τους ιερείς, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες του είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο δικηγόρος, Francesco Mangiacapra έδωσε όλα τα στοιχεία στις αρχές, ανάμεσα στα οποία είναι και screenshot των συνομιλιών του με τους ιερείς στην εφαρμογή gay dating Grindr, στο Telegram, στο Facebook και στο WhatsApp. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ήθελε να ρίξει φως στην υποκρισία των μελών του κλήρου και στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν μέσα στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος

Σε δήλωσή του στην Corriere della Sera ο Mangiacarpa ισχυρίστηκε ότι σκοπός του δεν ήταν να βλάψει αυτούς τους ανθρώπους αλλά να τους βοηθήσει να καταλάβουν τη διπλή ζωή που ζούσαν γιατί αν και τη θεωρούσαν βολική δε σημαίνει ότι ήταν και χρήσιμη ούτε για αυτούς αλλά ούτε και για άλλους ανθρώπους που τους έβλεπαν ως οδηγούς και ως παραδείγματα προς μίμηση.

Ο καταγγέλων εργάστηκε ως δικηγόρος πριν γίνει ζιγκολό και υπέβαλε τον κατάλογο με τα ονόματα και τις συνοδευτικές αποδείξεις στην Αρχιδιακονία της Νάπολης στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Από την άλλη, ο καρδινάλιος Κρεσέντσιο Σέπε δήλωσε ότι προώθησε τον φάκελο στην παπική έδρα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι όσοι έχουν υποπέσει σε σφάλματα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και να λάβουν βοήθεια ώστε να μετανοήσουν.

Loading