Δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας κατηγορεί την Αθήνα για επιθετικότητα (pic)

Λάδι στη φωτιά στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας ρίχνει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας Yeni Safak. Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο «κλιμάκωση των εντάσεων με την Ελλάδα στο Αιγαίο». Μάλιστα ισχυρίζεται πως πίσω από την Ελλάδα κρύβονται χώρες οι οποίες είναι αντίθετες στην τουρκική εισβολή στην Αφρίν.

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο «Ποιος υποδαυλίζει την Αθήνα» συνοδεύοντάς το μάλιστα με μια φωτογραφία από πρόσφατη κοινή στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο. Έτσι το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι πίσω από την επιθετικότητα της Ελλάδας κρύβονται η Βρετανία, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καταγγελία για επιθετικότητα από πλευράς της Ελλάδας

Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ρητά και το γεγονός πως η Ελλάδα «παραβιάζει συχνά τα τουρκικά χωρικά ύδατα», ενώ ταυτόχρονα παρενοχλεί και τα τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των οπλικών συστημάτων Joint Standoff Weapons (J-SOWs).

Σαφής όμως αναφορά γίνεται και στα αίτια της συγκεκριμένης έντασης τα οποία είναι τα φλέγοντα θέματα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που πιάστηκαν από τις αρχές της Τουρκίας, των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος, των εννέα που συνελήφθησαν στην Αθήνα λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, αλλά και για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Loading